kedves blog

articsóka

articsóka

55. Országos Függetlenfilm Fesztivál

2008. október 20. - davidkolbi

Hát ez is megvolt. Sajnos azt kell mondjam, a filmművészet kihalóban. Tápláljuk halivúdot, nézzük a sok szart, az igazi érték már nem értek. Manapság halivúd a profizmus szimbolizmusa, a többi mind amatőr. Mondjuk úgy, hogy az is egy műfaj. Olyan filmek készülnek amely elé leül az ember és kikapcsol az agya, nem kell figyelni csak ellazulni. Persze ilyennek is kell lenni.

De véleményem szerint az a jó film, amely elgondolkodtat. Erre a legjobb példa Gigor Attila Nyomozó című filmje. Kicsit féltem tőle, mivel nagyon nyomja a média, de eszméletlen pozitívan csalódtam. Nálam 5* erre a filmre az érdemjegy. Megjelenik benne szerzői filmre utaló jellemvonás is, mivel több dolog csodálatosan van kitalálva és ábrázolva, emellett kurva jó a sztori, ami azért valljuk be, a magyar filmekre nézve meglepő fordulat (nah jó a Kontrollt kivéve). A film vetítése után volt egy kis beszélgetés Anger Zsolttal, a film főszereplőjével, akinek ez volt első nagy játékfilmes szerepe, de 20 éve dolgozik a színházban. Elmesélte, hogy ő 33 napot dolgozott a film készítése alatt, s napi 100,000Ft-ot kapott, aminek végösszege barátok között is 3,3 millió Ft. Egy hónapi melóért véleményem szerint ez sok. Nah de mindegy, ez nem az én dolgom. A film elkészítésének teljes összege 200 milla volt, véleményem szerint megérte rákölteni ennyit, mivel ez egy nagyon jó film.

A filmművészet kihalóban című elszólásomra visszautalva, ezt sajnos azért kellett konstatálnom, mert ezen a fesztiválon, mégegszer mondom fesztiválon, nem zárt körű baráti parti, vagy senkit nem érdeklő művészkör, hanem fesztivál, kb. 25 ember fordult meg összesen a pár nap alatt. Még az a szerencse, hogy ezek az emberek általában állandóak voltak. Erre visszavezethetően nagyon kedves volt a vezetőség, mi például mikor két barátommal kiléptünk a Savaria Moziból (ahol az egész rendezvény létesült), egyből utánunk loholt két úriember, hogy menjünk vissza, ne menjünk sehova, nagyon jó programok lesznek bla...bla...bla. Ettől függetlenül a szervezés és programok kiválóak voltak, arról meg nem tehet senki, hogy az emberek nem érdeklődnek ez iránt, még úgy sem, hogy teljesen ingyenes volt az egész.

Szóval ez történt Szombathelyen, jövőre úgy volt, hogy Szentesen, de végül Egerben rendezik majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://articsoka.blog.hu/api/trackback/id/tr67723805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása