kedves blog

articsóka

articsóka

Pár érdekesség az USA elnökeivel kapcsolatban

2008. november 08. - davidkolbi

Ma olvastam pár érdekességet a HVG-ben. Természetesen még a csapból is Barack folyik. Annak ellenére, hogy utálom a politikát, gondoltam megosztom az olvasottakat, mert érdekesnek találtam.

Peach Obama a 44. elnöke amerikának, ami magában nem érdekesség, de előtte csak 42 elnök (megjegyzem, mind fehér bőrű) volt. Na hogy lehet ez. A kétszer vagy többször hivatalban voltakat egy elnökként könyvelik el. Hát akkor mégiscsak mi a fene van. Elmondom, hogy Grover Cleveland, egy személyben volt az USA 22. és 24. elnöke, mivel mandátumai között 4 év szünet volt. Ez érdekes.

Ezenkívül az alkotmány azt mondja ki, hogy az elnöknek amerikai állampolgárnak kell lennie, de ezt a feltételt először csak 1837-ben hivatalba lépett Martin Van Buren teljesítette, mivel hét elődje gyarmati időkben, brit alattvalóként látta meg a napvilágot.

A legrövidebb ideig William Harrison volt elnök, 32 napig, hirtelen jött halála miatt. A legfiatalabb hivatalba lépő elnök, John F. Kennedy volt, a maga 43 évével. A legöregebb a 73 évesen második mandátumát kezdő Ronald Reagan. A magassági sorrendben Abraham Lincoln nyert 193 centivel, a legalacsonyabb James Madison volt 163-mal. A szoknyabolond Kennedy pedig máig az első katolikus.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://articsoka.blog.hu/api/trackback/id/tr9757426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása