kedves blog

articsóka

articsóka

Adobe CS4

2008. november 20. - davidkolbi

Leteszteltem. Méghozzá a Master Collectiont. Hát mit mondjak, adja-adja. Ahogy elindítod akármelyik terméket, egyből szembetűnő az új kinézet. Teljesen letisztult, jobban átlátható és kezelhetőbb lett minden, a maga szürke alapszínével pedig komolyságot és nyugalmat áraszt. Ez elég hülyeségnek hangzik egy programról és az is, de nekem valamiért sokkal barátságosabb mint a CS3.

Kezdjük a Photoshoppal. Sok különbség igazából egyik termékben sincs az elődjéhez képest, csak egy-két dolog. Itt ami nagyon jól jött már, az az hogyha több képet megnyitok azt egy tálcán jeleníti meg egymás melletti fülekként.

Ez szerintem nagyon jó dolog, de persze ha több képet szeretnénk egymás mellett látni, természetesen az is megoldható, mivel ez olykor nélkülözhetetlen, mint pl. clone stamp használatakor. A másik egyből szembetűnő változás a fölső menüsorban megjelenő 3D menü, amely hidegvérrel készít egy sima képből 3d-s alakzatot az előre megadott forma kiválasztása mellett, mint például üdítős doboz, piramis, kocka stb. S ezeket az alakzatokat 3d-ben mozgathatjuk.

A következő amiről beszélek a Dreamweaver. Sok újítást nem tapasztaltam, de lehet, hogy még fogok. A legfontosabb az az, hogy beleépítettek egy 'live view' nézetet, ami teljesen azt adja vissza, amit a böngészőnk is (flash-ek lejátszása szerkesztés közben a 'preview in web browser' gomb nyomkodása nélkül stb.). Más észbontóan fontos dolog nem változott, persze a kinézet itt is a CS4 séma szerinti szürkület.

Jöjjön a Flash, aminél már eléggé észrevehetők a változások. Mostantól a Flash használata ezerszer egyszerűbb és jóval kevesebb időt vesz igénybe egy mozgó dokumentum elkészítése. Hála az égnek, nagyon leegyszerűsödött vele a munka. Nem kell mostantól szarakodni azzal, hogy ide kulcsképkocka, oda üres képkocka stb, csak behúzok a library-ből egy képet vagy akármit a stage-re, rákattintok jobb gombbal, ezek után a legördülő lehetőségek között az első az, hogy 'create motion tween', s rákattintok. Kitolja a timeline-on 24 frame-ig, vagyis 1 másodpercig, de ezt addig nyújtom vagy szűkítem, ameddig akarom. Ezek után az alap workspace-ben a timeline ablakában, van egy olyan fül, hogy motion editor, arra kattintva, akármilyen mozgást hozzáadhatok az ojjektumhoz, a már a Premier Pro-ban megszokott video effects mód szerint.

 A többi termékben olyan egetrengető észrevételem nincsen, de ha lesz megírom. Puszi.

A bejegyzés trackback címe:

https://articsoka.blog.hu/api/trackback/id/tr71779650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása